środa, 16 stycznia 2013

MIĘSO MIELONE ZAPIEKANE Z KALAFOIREM W SOSIE SEROWYM

                                                                        SKŁADNIKI:

  • mięso mielone 30 dag
  • mrożony kalafior 50 dag
  • śmietana 12% lub 18% 150ml
  • jajka 2 sztuki
  • starty żółty ser 20 dag

                                                   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: 

1. Kalafior podgotuj (dodaj do garnka 1/4 szklanki wody)


2. Przygotuj sos serowy: śmietankę wymieszaj z jajkami, startym serem oraz odrobiną soli i pieprzu.




3. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem. Następnie ułóż w nim mięso i kalafiora.





4. Całość zalej przygotowanym sosem serowym i zapiekaj ok.30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz