niedziela, 26 sierpnia 2012

SZPINAK DA SIĘ LUBIĆ

Szpinak- to słowo, które dla większości z Was nie kojarzy się z niczym dobrym. To przecież zmora dzieciństwa. Niestety, żeby zwalczyć anemię musiałam polubić szpinak. Przyszedł mi do głowy pewien pomysł  - makaron nadziewany szpinakiem w sosie serowym.
Oto przepis:
 SKŁADNIKI:
- 1 paczka szpinaku  z sosem serowym firmy hortex
- makaron cannelloni
- pół kostki sera topionego
- dwa ząbki czosnku

szpinak rozmrażamy na patelni z dodatkiem wody. Następnie dodajemy czosnek i ser topiony.

na sos:
 - pół kostki sera topionego
- pół szklanki jogutru
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Ser rozpuszczamy w wodzie dodajemy czosnek i  jogurt.

Całość pieczemy w 200 stopniach w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem wody.











1 komentarz:

  1. O Boże... chyba padnę, taki mam na to danie apetyt!!!

    OdpowiedzUsuń