Szpinak- to słowo, które dla większości z Was nie kojarzy się z niczym dobrym. To przecież zmora dzieciństwa. Niestety, żeby zwalczyć anemię musiałam polubić szpinak. Przyszedł mi do głowy pewien pomysł - makaron nadziewany szpinakiem w sosie serowym.
Oto przepis:
SKŁADNIKI:
- 1 paczka szpinaku z sosem serowym firmy hortex
- makaron cannelloni
- pół kostki sera topionego
- dwa ząbki czosnku
szpinak rozmrażamy na patelni z dodatkiem wody. Następnie dodajemy czosnek i ser topiony.
na sos:
- pół kostki sera topionego
- pół szklanki jogutru
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
Ser rozpuszczamy w wodzie dodajemy czosnek i jogurt.
Całość pieczemy w 200 stopniach w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem wody.
O Boże... chyba padnę, taki mam na to danie apetyt!!!
OdpowiedzUsuń